Muncitorii români din Olanda infectați cu coronavirus sunt asimptomatici și au fost duși în carantină pe un vapor. Își vor primi salariile întregi

4 mai 2020, 21:28

Focarul e în provincia olandeză Gelderland; au fost depistate mai multe persoane infectate cu COVID 19, între care și 28 de cetățeni români. Au fost luați din complexul de clădiri în care erau cazați și duși în carantină pe un vapor. Unii consilieri locali au criticat transferul pe vas, dar autoritățile olandeze afirmă că muncitorii infectați nu puteau rămâne acasă, în izolare, pentru că mai mulți locuitori din respectivul cartier au sunat la primărie, panicați.

Românii lucrează toți la același angajator – o fabrică de procesare a cărnii – și erau cazați în câteva case. Minifocarul COVID 19 s-a descoperit după ce unei femei – lucrătoare și ea la fabrica de procesare a cărnii – i s-a făcut rău. Ajunsă la spital, s-a constatat că femeia e pozitivă. Testele au scos la iveală nu mai puțin de 28 de infectați.

Muncitorii români sunt asimptomatici și se simt bine.

Firma de recrutare prin care au venit da asigurări că își vor primi salariile întregi pe toată perioada de carantină și că familiile pot sta liniștite.

Mai multe ONG-uri olandeze afirma că nu e de mirare că lucrătorii se îmbolnăvesc, pentru că sunt ținuți în condiții improprii – sunt puține camere și dependințe comune aglomerate.

De altfel, situația muncitorilor români din străinătate va fi analizată joi în Senat, la propunerea președintelui interimar al Senatului. Trei comisii reunite îi vor audia pe miniștrii Afacerilor Externe și Muncii, Bogdan Aurescu și Violeta Alexandru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite