Muson în Sri Lanka: Cel puţin 17 morţi în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren

Inundații în Sri Lanka
Inundații în Sri Lanka
7 iunie 2021, 11:20

Majoritatea victimelor alunecărilor de teren cauzate de ploile torenţiale, care au afectat începând de vineri 10 din cele 25 de districte ale ţării, au fost îngropate de vii, a precizat duminică DMC.

În districtul Kegalle, un câine i-a îndrumat pe salvatori către un loc în care patru membri ai aceleiaşi familii fuseseră surprinşi de alunecările de noroi. Toţi cei patru au fost aduşi la suprafaţă cu ajutorul armatei, însă erau decedaţi, au menţionat autorităţile.

Forţe de securitate au fost desfăşurate în mai multe districte pentru a ajuta la evacuarea sătenilor sinistraţi.

Potrivit DMC, 270.000 de persoane au fost evacuate din casele lor inundate şi s-au refugiat la cunoştinţe, rude sau în centrele pentru sinistraţi, gestionate de autorităţile publice.

”Nivelurile apei scad, însă atenţionările de alunecări de teren sunt încă în vigoare în 10 districte”, a declarat Pradeep Kodippili, director adjunct în cadrul DMC, citat într-un comunicat emis luni.

Directorul general al departamentului de meteorologie, Athula Karunanayake, a precizat luni că prognozele indică o reducere a cantităţii de precipitaţii. ”Ne aşteptăm ca precipitaţiile să scadă de acum înainte, însă unele zone se vor confrunta cu ploi intermitente”, a adăugat el.

Sri Lanka este afectată de două ori pe an de muson, acest fenomen meteorologic aducând precipitaţii vitale pentru irigarea terenurilor agricole şi pentru producţia de energie hidroelectrică, dar şi pagube materiale şi decese.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite