Muzeul Antipa și Muzeul Hărților, vizitate online de elevi, în proiectul „Știința îți dă aripi”

Știința îți dă aripi
Știința îți dă aripi
19 octombrie 2020, 16:56

Potrivit unui comunicat al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, proiectul își propune prezentarea patrimoniului a două instituții din București într-o formă inovativă, către un public nou: peste 70 de copii de la Școala Gimnazială nr. 1 Gălbinași, Jud. Călărași, care vor fi inițiați in tainele meseriei de entomolog.

Copiii vor vizita virtual cele două instituții și vor interacționa online cu specialiștii acestora. Cu această ocazie, copiii vor învăța despre insecte și despre colecțiile de fluturi ale Muzeului Antipa, vor afla amănunte despre fluturii care trăiesc în România și, mai ales, în zona lor și vor înțelege motivele pentru care aceștia trebuie protejați.

„La întâlnirile online cu specialiștii Muzeului Hărților, copiii vor afla despre tipurile de hărți existente, cum se fac și cum se folosesc acestea, precum și despre importanța lor. Vor afla de asemenea și despre importanța păstrării și îngrijirii obiectelor vechi și despre modalități simple prin care se pot proteja obiectele vechi pe care le au acasă, mai ales cele din hârtie”, se arată în comunicat.

În paralel, specialiști ai Muzeului Antipa vor vizita școala din Gălbinași și le vor explica elevilor detalii despre biologia fluturilor. Împreună cu specialiștii entomologi, elevii vor realiza o expoziție de fluturi vii.

„Această expoziție le va permite copiilor să pună în practică și să completeze tot ce au aflat în urma acestor întâlniri. Cu acest prilej, copiii vor învăța să observe trecerea fluturilor din stadiul de pupă la cel de adult, comportamentul fluturilor adulți în funcție de condițiile de mediu, cum se hrănesc ei, etc. La finalul expoziției, vor învăța cum să realizeze preparate de fluturi conform standardelor muzeale pentru insectare. Preparatele realizate astfel vor fi reunite într-o expoziție care va putea fi admirată în cadrul școlii din Gălbinași”, se mai arată în comunicat.

Conform reprezentanților Muzeului Antipa, proiectul propus face parte din gama de activități de tip „outreach” ce presupune „scoaterea” muzeului din spațiul său tradițional și apropierea lui de comunitate. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite