Muzeul de Artă din Timișoara vernisează vineri, când orașul preia titlul de Capitală Culturală Europeană, expoziția Victor Brauner și încă două expoziții permanente
15 Februarie 2023, 08:45 (actualizat 15 Februarie 2023, 09:04)
(actualizat 15 Februarie 2023, 09:04) | Știrile TVR

Expozițiile dedicate lui Victor Brauner și Constantin Brâncuși sunt două dintre evenimentele principale ale programului Timişoara, Capitală Europeană a Culturii. Nu sunt însă singurele atracții pregătite de Muzeul de Artă din Timișoara pentru acest an. Iar pentru ca instituția de cultură să poată organiza expoziții de talie internațională a fost nevoie de investiții de milioane de euro.

Vineri, în ziua în care Timișoara va prelua oficial titlul de Capitală Culturală Europeană, Muzeul de Artă va vernisa trei expoziții - două permanente și pe cea dedicată lui Victor Brauner.

Atracția principală o va reprezenta expoziția dedicată lui Constantin Brâncuși, care va fi vernisată în luna septembrie.

Muzeul a fost sprijinit financiar de Consiliul Județean Timiș și a realizat investiții de peste 2 milioane de euro.

Pe parcursul anului, cei care vor păși în Muzeul de Artă vor putea vizita laboratorul de restaurare și depozitul de artă ale muzeului, care în mod normal nu sunt disponibile publicului.