Muzica românească a trecut Prutul. Voci de aur din Republica Moldova sunt îndrăgite la București

27 martie 2018, 18:57

Cea mai cunoscută trupă a momentului din Republica Moldova este Carla’s Dreams. Artiștii au ajuns pe piața muzicală românească în urmă mai bine de 4 ani și s-au remarcat prin apariția inedită: cu feţele pictate.

Succesul Carla’s Dreams s-a tradus prin foarte multe colaborări și concerte cu artiști din stânga Prutului. Muzica băieților de la Chișînău a ajuns hit în toată România.

Ianna Novac este alt nume de româncă din Republica Moldova care a trecut granița. Interpreta a venit în România acum 18 ani cu o bursă prezidențială, pe care a câștigat-o la un concurs de muzică, în Chișinău. S-a transferat imediat la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” și apoi a absolvit Conservatorul, secția canto-clasic. Primul proiect românesc a fost colaborarea cu trupa A.S.I.A. – trei ani de concerte și turnee de succes.

După ce proiectul ASIA s-a încheiat, artista a pornit singură un proiect pop-opera. Nimeni n-a crezut în proiectul ei. Niciun producător nu-i dădea șanse de succes, iar impresarii i-au zis că nu se potrivește pe piața muzicală românească. Dar Ianna s-a ambiționat și a câștigat.

Acum lucrează la un album nou. A strâns piese dintre cele mai reprezentative locuri ale lumii și le-a ordonat într-un proiect inedit. Un amestec muzical românesc, grescesc și rusesc, în stilul pop-opera.

Alex Calancea Band a făcut senzație la finala Eurovision România 2018. Artiștii basarabeni revin cu plăcere în România ori de câte ori sunt chemați. Pentru ei, țara noastră e acasă.

Și în timp ce mulți artiști merg pe drumul succesului spre România, Fuego face drumul invers. Artistul român este primit cu brațele deschise de românii din Republica Moldova.

Artistul crede cu tărie în unirea prin muzică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă