Naomi Osaka este din nou campioană la US Open. Japoneza a învins-o în finală pe Victoria Azarenka

13 septembrie 2020, 01:10

Victoria Azarenka a dominat de la un capăt la altul setul inaugural, pe care și l-a adjudecat la 1.  Belarusa a început mai bine și setul doi, reușind prima break-ul și distanțându-se la 2-0, însă jucătoarea japoneză și-a crescut nivelul de joc și a egalat la doi.

(w500) Naomi Osak

Nipona a trecut în față în setul secund, cu un break pentru 4-3, după care a încheiat manșa cu un alt break, 6-3, pentru a trimite meciul în decisiv.

Naomi Osaka a  continuat să joace la cel mai înalt nivel și reușit prima break-ul și în decisiv, distanțându-se la 3-1.  Nipona a servit pentru 5-2, dar Azarenka și-a luat break-ul înapoi și scorul a devenit  în schimb 4-3, dar belarusa nu a reușit să-și facă serviciul și Osaka a servit pentru meci.

A reușit să încheie setul la 3 și să-și treacă în palmares al doilea titlu la US Open și al treilea trofeu de Mare Șlem.

(w500) Naomi Osak

Jucătoarea niponă nu mai reuşise să treacă de optimile de finală la un turneu major de la Australian Open 2019, unde a cucerit al doilea său trofeu de Grand Slam, după cel de la US Open 2018.

Azarenka şi Osaka se întâlniseră până acum de trei ori în circuitul profesionist, japoneza reuşind să se impună în ultimele două dueluri, ambele pe zgură.

Cele două jucătoare ar fi trebuit să se înfrunte săptămâna trecută în finala turneului de la Cincinnati, disputat tot la Flushing Meadows din cauza pandemiei de coronavirus, însă Osaka a declarat forfait din cauza unei accidentări, trofeul revenind astfel Victoriei Azarenka.

(w500) Victoria A

Victoria Azarenka, dublă finalistă la US Open, în 2012 și 2013, a învins-o în semifinale pe  Serena Williams, aflată încă în căutarea celui de-al 24-lea titlu de Mare Şlem.

La rândul ei, Osaka a trecut în trei seturi, 7-6 (7/1), 3-6, 6-3 de americanca Jennifer Brady, la capătul unui meci extrem de disputat.

Bianca Andreescu, campioana de anul trecut de la US Open, nu a participat anul acesta la turneul de Mare Șlem de la New York din motive medicale. De altfel, această ediție a fost marcată de absențe notabile, din cauza pandemiei de coronavirus, cele mai importante fiind Ashley Barty, lidera WTA, Simona Halep, Roger Federer și Rafael Nadal.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite