NATO le cere aliaţilor să furnizeze uniforme militare de iarnă armatei ucrainene
09 Septembrie 2022, 17:35 (actualizat 09 Septembrie 2022, 17:43)
(actualizat 09 Septembrie 2022, 17:43) | Știrile TVR

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le-a cerut vineri aliaţilor să furnizeze Kievulului echipamente militare de iarnă, precum îmbrăcăminte, corturi şi generatoare pentru a le permite trupelor ucrainene să continue ofensiva împotriva invaziei Rusiei în sezonul rece, relatează Reuters.

Temperaturile medii în timpul iernii scad sub zero grade în mare parte din Ucraina şi nu este neobişnuit ca acestea să ajungă la minus 15 grade Celsius.

"Vine iarna, va fi greu şi, prin urmare, trebuie să continuăm să furnizam arme şi muniţie, dar şi îmbrăcăminte de iarnă, corturi, generatoare şi tot echipamentul necesar pentru iarnă", le-a spus Stoltenberg jurnaliştilor după ce s-a întâlnit cu secretarul de stat american, Antony Blinken, la Bruxelles.

"Deoarece dimensiunea armatei ucrainene a crescut atât de mult, este nevoie de mai mult echipament de iarnă de acest gen, iar NATO se concentrează în special asupra modului în care putem furniza, de exemplu, zeci de mii de uniforme de iarnă", a adăugat Stoltenberg.

El le-a cerut aliaţilor NATO să-şi intensifice producţia în domeniul apărării şi să-şi facă propriile stocuri, astfel încât să poată fi livrate mai multe arme Kievului.

"Suntem în contact strâns cu industria de apărare, cu capitale ... pentru a ne asigura că mărim producţia, că refacem stocurile", a mai spus el.

"Este vorba, de asemenea, să ne asigurăm că avem armele, muniţiile, capacităţile existente pentru propria noastră forţă de descurajare şi apărare", a subliniat Stoltenberg.

 

 

sursa agerpres