Natura, celebrată în Parcul Național Călimani
18 Iunie 2018, 12:30 (actualizat 18 Iunie 2018, 13:27)
(actualizat 18 Iunie 2018, 13:27) | Știrile TVR

Sărbătoare în Țara Dornelor, unde sute de oameni au celebrat natura. Întins pe mii de hectare Parcul Național Călimani este un ținut magic, o oază de protecție pentru animalele sălbatice și pentru mii de specii de plante. Localnicii se mândresc cu moștenirea lor de care sunt legate zeci de legende și pagini din istorie.

Demonstrațiile spectaculoase ale salvamontiștilor, jandarmilor și echipelor SMURD, dar și cel mai gustos balmosh pregătit vreodată, au atras la Şaru Dornei sute de iubitori ai naturii din toate colțurile țării.

Localnicii și administratorii Parcului Național Calimani au pus la cale Pactul pentru Țara Dornelor, un plan de acțiune care sa atragă turiști și investitori în zonă.

Din acest an în Parcul Național Calimani turiștii pot merge în excursii organizate pe vârfurile legendare Pietrosu și 12 Apostoli sau în drumeții spre lacul Iezer, pot participa la curse de rafting pe raul Bistrița și la foto safari. Parcul Național Călimani se întinde pe 24 de mii de hectare, în județele Suceava, Mureș, Bistrița  și Neamț.