Negocieri pentru formarea unei majorități de guvernare. Ludovic Orban: Se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD. Acesta este obiectivul nostru

8 decembrie 2020, 14:24

În această dimineață a avut loc o ședință între liderii PNL, care au discutat despre strategia pe care își propun să o aplice în negocierile cu USR Plus și cu UDMR.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că au numărat mandatele și există suficiente pentru a forma o coaliție de guvernare fără PSD.

Se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD. Acesta este obiectivul nostru, de a forma o majoritate parlamentară în jurul PNL, fără PSD.  Din calculul mandatelor, reiese clar că există această posibilitate politică. PNL se va implica în negocieri pentru a forma o majoritate parlamentară, a afirmat Orban.

Potrivit unor informații pe surse au fost stabilite patru nume de posibile propuneri de premieri: premierul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul Finanțelor – Florin Cîțu, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și șeful SRI, Eduard Helvig.

În această după amiază, liderii liberali se vor întâlni cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre posibila propunere de premier.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite