Neliniște în PSD. Cinci parlamentari din Partidul Social Democrat au plecat la Pro România

Neliniște în PSD
Neliniște în PSD
27 mai 2018, 20:33

Cinci parlamentari PSD au demisionat din partid şi au anunţat că se alătură Pro România, formaţiunea lui Victor Ponta. Fostul premier nu se gândeşte la o eventuală moţiune de cenzură dar critică actualul guvern şi anunţă că vrea să îşi extindă echipa.

Victor Ponta, copreşedinte Pro România: Vom încerca să luăm lucrurile şi oamenii buni din PSD. Nu mai vreau baroni. Guvernul Dăncilă e un guvern foarte slab şi ar trebui să avem un guvern mai bun. În niciun caz acel guvern mai bun nu îl văd unul al PNL.

Mircea Dobre, fost ministru al Turismului, a schimbat şi el tabăra. Are critici directe la adresa unor membri PSD şi anunţă noi dezertări din tabăra social-democrată.

Mircea Dobre, deputat, fost membru PSD: Se autodistruge PSD-ul în acest moment. Absolut orice se întâmplă principalul vinovat e Liviu Dragnea, dacă vreți, Darius Vâlcov. Organizația județeană Constanța, da vor fi foarte mulți membri din actualul PSD care mi se vor alătura în acest nou proiect.

Apropiaţii lui Liviu Dragnea declară că nu se tem nici de dezertări, nici de o eventuală moţiune de cenzură.

Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui: Dacă nu mai e democraţie fugi din partid? Eu cred că o atitudine adevărată este să rămâi, să te lupţi. Ar trebui să le fie ruşine acelora care au plecat, pentru că au fost aleşi pe listele Partidului Social Democrat.

Alături de Mircea Dobre, Nicolae Bănicioiu, Cătălin Nechifor, Emilia Meiroşu şi Gabriela Podaşcă au plecat deja din PSD. Şi toţi au optat pentru tabăra lui Victor Ponta.

Tensiunile din PSD apar în contextul în care preşedintele Iohannis a cerut de mai multe ori, public, demisia premierului Viorica Dăncilă şi a criticat decizii ale guvernului pe teme importante precum justiţia, deificitul bugetar sau pilonul II de pensii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite