Nelu Tătaru: Vom avea creșteri și în următoarele zile, efectele restricțiilor de acum două zile ar trebui să își facă efectele în următoarele două - trei săptămâni
16 Octombrie 2020, 15:55
(actualizat 16 Octombrie 2020, 17:21)

Creșteri ale cazurilor noi de coronavirus vor exista și în zilele următoare, efectele ultimelor restricțiilor fiind așteptate în următoarele două - trei săptămâni, a declarat, vineri, la Iași, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Vom avea creșteri și în următoarele zile, efectele restricțiilor de acum două zile ar trebui să își facă efectele în următoarele două - trei săptămâni, dar ține foarte mult de fiecare dintre noi”, a spus ministrul, după o vizită în judeţul Iaşi la deschiderea spitalului mobil din Leţcani.

Întrebat despre numărul mare de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore, Tătaru a afirmat că, „după cum se poate vedea, sunt aceleași județe și municipiul București în care avem o creștere a transmiterii în comunitate. Vom avea o creștere progresivă și în următoarele zile”.

GCS a anunţat vineri 4.026 noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 și 75 de decese, din care trei la categoria de vârstă 20-29 de ani. La terapie intensivă sunt 726 de bolnavi.