Nelu Tătaru: Pragul roșu va fi când vom avea 2.000 de cazuri în ATI / 640 de flacoane de Remdesivir au ajuns în câteva spitale din România

Nelu Tătaru declarații de la Iași
Nelu Tătaru declarații de la Iași
24 iulie 2020, 14:31

„Cel mai rău scenariu este să avem zilnic un număr de cazuri care vor sufoca sistemul medical, în special secțiile ATI. În acest moment nu există acest pericol”, a spus ministrul Sănătății.

Pentru ca țara noastră să evite un dezastru, ministrul Sănătății a îndemnat, din nou, la respectarea regulilor: „Eu sper că nu trebuie să ne transformăm în stat polițienesc, dar sper ca populația să înțeleagă că urmează o perioadă dificilă și trebuie să respectăm regulile. Am avut 2-3 săptămâni de vid legislativ, în care unii conaționali au putut refuza internarea. Putem limita această transmitere, în două săptămâni, dacă respectăm regulile.”

Nelu Tătaru: „Noi avem o capacitate de tratare și avem o boală infecțioasă. Virusul nu alege, nu ne întreabă dacă suntem miniștri, doctori sau populație civilă.”

„Nu vreau să ajungem la un stat polițienesc, fiecare avem partea noastră pe care o putem face în acest context”, adaugă ministrul Sănătății.

„Campaniile de informare au fost concurate de campanii de dezinformare, ale unor politicieni sau influenceri, au făcut ca la nivelul populației să avem o degringoladă. În acest moment a apărut teama și în contestatari, nu le cerem să le ajute, le cerem doar să ne lase în pace.” a mai spus Nelu Tătaru, aflat la Iași.

România a primit 640 de flacoane de Remdesivir, urmând să mai primească alte 600 de facoane

Remdesivir, primul medicament împotriva COVID-19 recomandat pentru autorizare în Uniunea Europeană, a venit în România în cadrul unui studiu clinic, ajungând în doar câteva spitale, în condițiile în care producătorul a pus la dispoziția țării noastre o cantitate limitată, de 640 de flacoane, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Țara noastră urmează să mai primească o cantitate de încă 600 de flacoane.

„Ele, fiind într-un studiu, sunt alese anumite spitale. Acele spitale pot face încă parteneriate cu alte spitale”, a spus Nelu Tătaru.

România are o capacitate maximă de 27.000 – 28.000 de teste pe zi

 

Dar „nu putem spune că realizăm acest număr de teste. Ține foarte mult de personalul care lucrează pe acel aparat, de manualitatea lui”, a declarat Nelu Tătaru.
Ministrul Sănătățiia a mai spus că mulți români pleacă în această perioadă în vacanță, așa că își fac teste la cerere.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite