Nepalezii au onorat câinii-polițiști în cadrul unui festival de cinci zile
04 Noiembrie 2021, 07:27 (actualizat 04 Noiembrie 2021, 08:42)
(actualizat 04 Noiembrie 2021, 08:42) | Știrile TVR

Cea de-a două zi a festivalului Tihar a fost sărbătorită în Nepal prin onorul dat celor mai buni prieteni ai forțelor de ordine: câinii. Frumoasele patrupede au primit medalii, ghirlande de flori și, desigur, bunătăți.

În timpul festivalului, care ține cinci zile, sunt răsplatite multe animale, inclusiv ciori și vaci. Dar, favoriții sunt câinii polițiști care își ajută, de multe ori decisiv, ofițerii.

Ori de câte ori are loc un eveniment sau un incident, ni se cere să venim cu câini. Oamenii au încredere în ei. Cred că pot ajuta la rezolvarea unor cazuri. Este vorba despre încrederea pe care am câştigat-o, a precizat dr. Deuti Gurung, superintendentul Poliției din Nepal.

Câinii pot rezolva crime, ameninţări, iar când sunt descoperite pachete suspecte cererea pentru câini creşte.

Hindușii cred că aceste animale inteligente sunt mesagerii lui Yamaraj, zeul morții, iar respectul pentru câini îl fac pe zeu fericit.

Câinii te protejează de depresie şi îţi dau impresia că este mereu cineva alături de ține. Îţi dau o stare de bucurie indiferent de situaţie, crede un localnic.

La ceremonie au luat parte 47 de câini de la centrul de pregătire al patrupedelor poliției.

Evenimentul a inclus exerciții și demonstrații de cooperare între polițiști și câini, printre care sărituri peste obstacole, curse și teste de îndemânare.

Hindușii alcătuiesc 80% din populația de 30 de milioane a Nepalului.