Nici o școală din Municipiul Arad nu are tablete. Device-urile solicitate nu au ajuns în unitățile de învățământ
13 Octombrie 2020, 16:31
(actualizat 13 Octombrie 2020, 16:47)

La mai bine de o lună de la începerea anului școlar, nici o școală din Municipiul Arad nu are tablete, deși toate funcționează pe scenarii galbene sau roșii. Promisiunile și asigurările date de autorități, încă din vară, că elevii vor avea device-urile de care au nevoie, pentru învățământul online, nu s-au adeverit. În așteptarea tabletelor, profesorii caută soluții pentru ca și elevii fără posibilități financiare să poată să aibă acces la ore.

Aproape toți elevii școlii gimnaziale Ilarion Felea din Arad ar fi avut nevoie de tablete, în prima zi de scoală. Nici unul din cele 386 de device-uri solicitate nu a sosit în școală. Directorul instituției a căutat soluții că să acopere deficitul de tablete

Majoritatea celor 401 de elevi ai scolii provin din familii fără posibilități financiare. Iar acolo unde sunt mai mulți frați, situația se complică.

Nici la liceul de construcții din oraș, lucrurile nu stau mai bine, în ceea ce privește tabletele.

Primăria Arad ar trebui să achiziționeze 20.000 de tablete. Procedura este în curs.

Primăria Arad spera că într-o săptămână să demareze licitația pentru achiziționarea tabletelor. Nu se știe însă concret când vor ajunge aceste device-uri în scoli.