Niciun caz confirmat de coronavirus în România, 69 de persoane, în carantină, iar 4.818 de oameni sunt monitorizați la domiciliu

26 februarie 2020, 10:57

ACTUALIZARE  „Țin să vă anunț că toate cele 13 persoane testate au test negativ. Mai sunt 19 în lucru”, a afirmat Nelu Tătaru.

Secretarul de stat a mai spus că miercuri a fost emis ordinul de carantină.

„Acest ordin spune că toate persoanele care vin din zone închise, din vasul de croazieră, sunt puse în carantină instituționalizată. Acestea vor fi cele 14 zile în care vor fi testați la intrarea în carantină, iar la ieșire se vor da două teste la 24 de ore distanță. Cei care vor veni din Veneto și Lombardia va fi izolare la domiciliu. Comitetele județene de urgență sub coordonarea prefectului, vor administra aceste centre de carantină. Fiecare comitet județean vor avea indivudial componenta de care se vor ocupa de carantină. Dincolo de cazul Gorj, toate celelalte teste efectuae până azi, inlcusiv cele venite de la Buzău sunt negative. La fel și cele de la Alba Iulia. Azi la ora 14.00 se aflau 69 de persoane în carantină, 4.418 izolați la domiciliu”, a adăugat sursa menționată.

În cadrul conferinței de presă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că, la ora actuală, în România nu este infecvtată nicio persoană cu coronavirus.

„Sunt mai multe probe în testare în continuare. Rugămintea noastră e să nu devină fiecare din aceste cazuri o poveste de panică. Foarte multe din situațiile semnalate cu diferite tipuri de știri și extrem de agresiv s-a rezultat că sunt negative”, a adăugat Arafat.

___________________________

 

Potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică (GCS), transmis miercuri dimineață, până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

„În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo. Pentru informații utile, le recomandăm cetățenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență”, conform sursei citate.

De asemenea, în cursul zilei de marți au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate patru persoane.

„Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, precizăm că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000”, se menționează în comunicat.

Grupul de Comunicate Strategică arată că în legătură cu achiziția de echipamente specifice, miercuri dimineață, au fost depuse la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice, iar negocierile vor fi purtate în cursul zilei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite