Nicolae Ciucă: Voi participa la inagurarea interconectorului de gaze Bulgaria – Grecia. Avem asigurată conectarea şi coerenţa aprovizionării cu gaze pe verticala sud-nord

Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă
29 septembrie 2022, 17:56

„Urmează ca sâmbătă să particip la activitatea de inaugurare a interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria, activitate care se va desfăşura la Sofia. Vor fi prezenţi oficiali ai Bulgariei, ai Greciei, Azerbaidjanului, preşedintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen”, a informat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit prim-ministrului, interconectorul Bulgaria – Grecia va da relevanţă sistemului propriu de gaze, BRUA, la care a lucrat Transgaz.

„În felul acesta ne asigurăm că interconectorul va reuşi să dea relevanţă sistemului propriu de gaze la care compania noastră Transgaz a lucrat şi a reuşit să îl pună în valoare. Este vorba de sistemul BRUA. Practic, avem asigurată conectarea şi garanţia că poate fi asigurată coerenţa aprovizionării cu gaze pe verticala sud-nord”, a menţionat Nicolae Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite