Nicolae Robu, audiat la DNA în calitate de suspect, într-un dosar de corupție. Fostul edil: „Eu sunt foarte liniştit că nu am comis nicio ilegalitate”

10 martie 2023, 10:32

Fostul primar al Timșoarei Nicolae Robu a venit la DNA pentru a sta de vorbă cu procurorii anticoruptie. El a sosit la sediul DNA Timișoara singur.

Nicolae Robu a fost chemat pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect avută într-un dosar în ceea ce privește o autorizație de construcție emisă ilegal de Primăria Timișoara în 2018. Autorizația nu respecta condițiile stipulate în certificatul de urbanism.

Fostul edil al Timișoarei a declarat, la ieșirea de la DNA, că în perioada mandatului a semnat foarte multe documente și un număr important de autorizații de construcții, însă niciodată, spunea el, un document care să nu aibă toate semnăturile aparatului de specialitate cerute de lege.

Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei: Niciodată în cei opt ani nu am semnat un document care să nu aibă în prealabil toate semnăturile aparatului de specialitate, cerute de lege şi de procedurile interne, drept garanite de legalitate şi de conformitate sub toate aspectele. Primarul nu poate verifica toate dosarele, vă daţi seama. În primul rând nu are expertiza necesară pentru toate domeniile de activitate ale unei primării, pe de alta şi presupunând prin absurd că ar avea această expertiză, nu dispune de timpul fizic necesar pentru asta. N-am nicio vină. Eu sunt foarte liniştit că nu am comis nicio ilegalitate, eu personal.

Alte cinci persoane angajate ale primăriei în acea perioadă au primit, de asemenea, calitatea de suspecți în acest dosar. Este vorba despre arhitectul-șef de atunci, secretarul general interimar, șeful Serviciului de Autorizări și Certificări din cadrul Direcției Generale de Urbanism, un arhitect și un consilier de la Urbanism.

Cu toții sunt suspectați de abuz în serviciu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite