Nicoleta Bercaru: Astăzi, tableta și conexiunea la internet sunt echivalente cu un manual. Este dreptul copilului să aibă acces la educație

28 aprilie 2020, 10:17

Dascălul Nicoleta Bercaru, a declarat, la TVR, că nu este momentul să ne punem problema de corigență sau de repetenție.

Lucrurile trebuie făcute în așa fel încât toată lumea, anul acesta să treacă clasa. Probabil că se va merge pe dublarea notei la copiii care au o singură notă în catalog. Pentru cei care au nota 3 sau 4, este o propunere, se va mări nota în așa fel încât copilul să poată să treacă clasa, anul acesta. Lucrurile stau altfel decât în oricare an, spune dascălul.

Nicoleta Bercaru este de părere că cei care au acces la cataloagele online să poată să pună notele acolo.

Asociația Dascălii Schimbării a adunat bani pentru achiziționarea a 37 de tablete pe care le-a distribuit copiilor care au nevoie.

Nicoleta Bercaru, reprezentant al asociației, spune că sărăcia este lucie în anumite case și în anumite zone și asta se întâmplă peste tot în țară, din păcate, iar asta ar trebui să fie o preocupare majoră a ministerului Educației, legat de copiii care nu au acces la device-uri, la Internet.

Dascălul a făcut un apel la autoritățile locale să susțină financiar copii care provin din familii fără posibilități materiale.

Fac un apel ca director de școală, ca om din sistem, ca dascăl, ca profesor, ca mamă, ca om, ca român, ca primarii să facă în așa fel încât, banii pe care îi aveau pentru astfel de petreceri să îi transfere acum pentru educația propriilor comunități, este foarte important ca toți acei copii să aibă acces la internet.

O tableta, astăzi, și conexiunea la internet sunt echivalente cu un manual. Este dreptul copilului să aibă acces la educație, a subliniat  Nicoleta Bercaru.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite