Nicuşor Dan: Clădirea în stil neoromânesc din Ştirbei Vodă 132 rămâne în picioare

Clădirea în stil neoromânesc din Strada Ştirbei Vodă 132
Clădirea în stil neoromânesc din Strada Ştirbei Vodă 132
18 octombrie 2022, 15:16

„Clădirea din Strada Ştirbei Vodă 132 rămâne în picioare! Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză Prefectului Municipiului Bucureşti care a atacat anul trecut la solicitarea primarului general actele administrative referitoare la acest imobil. Este vorba despre certificatul de urbanism privind desfiinţarea construcţiei existente şi construire imobil, precum şi autorizaţia de construire semnată de fostul primar”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

El a menţionat că, în ultimele zile din mandat, pe 15 octombrie 2020, fostul edil general Gabriela Firea „a dat undă verde demolării acestei case în stil neoromânesc şi în aceeaşi zi a semnat o autorizaţie de construire” pe respectivul teren pentru ridicarea unui bloc cu subsol, parter şi şapte etaje.

„Am oprit astfel un abuz al fostei administraţii care a dat dovadă doar de dispreţ faţă de urbanism şi faţă de istoria arhitecturală a oraşului”,
a transmis primarul general.

În ianuarie 2021, Nicuşor Dan anunţa că prefectul Municipiului Bucureşti a atacat în instanţă actele administrative referitoare la clădirea din str. Ştirbei Vodă 132 şi, drept urmare, orice acţiune de demolare sau construire în acest caz este suspendată.

„Clădirea din Strada Ştirbei Vodă 132 a fost salvată. În timpul mandatului meu nu se vor face demolări fără avize şi nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice din Bucureşti. Acest lucru este valabil şi în cazul imobilului din Strada Ştirbei Vodă 132. Anul trecut, în luna noiembrie, am suspendat autorizaţia de desfiinţare, autorizaţie care fusese semnată de către fosta administraţie pe ultima sută de metri a mandatului”, scria edilul general, pe Facebook.

El i-a mulţumit prefectului pentru toate eforturile depuse şi a adăugat că, având în vedere faptul că acesta a atacat în instanţă actele respective, „orice acţiune de demolare/construire se suspendă de drept”.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă