Nicuşor Dan: Curtea de Apel a anulat penalitatea de 84 de milioane de lei privind tramvaiele Imperio

Tramvai livrat de Astra Arad
Tramvai livrat de Astra Arad
18 aprilie 2023, 13:11

„Am câştigat procesul cu Ministerul Fondurilor Europene, Curtea de Apel Bucureşti anulând penalitatea de 84 milioane lei pe care acesta ne-o aplicase. Cele 100 de tramvaie Imperio sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional, iar Ministerul aplicase o penalitate de 10% din valoarea contractului, susţinând că au existat abateri în procedura de atribuire din 2019. Întărirea forţei juridice a Primăriei a fost una dintre priorităţile mele şi se dovedeşte încă o dată că am procedat corect”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

15 tramvaie fabricate la Arad au intrat în circulație la începutul lunii decembrie 2022. Tramvaiele noi rezolva doar în mică parte problemele de transport ale Capitalei. Potrivit autorităților, Bucureștiul are nevoie de aproximativ 400 de tramvaie moderne pentru a face față cererii.

Încă 85 de modele „Imperio” urmează să fie livrate STB până în septembrie 2024. E prima achiziție de tramvaie noi din București după aproape jumătate de secol.

Licitația pentru achiziția a 100 de tramvaie noi pentru București a început în 2018. Dar, din cauza unor contestații, contractul a fost semnat abia în primăvară lui 2021. Primul model „Imperio”, fabricat la Arad, a fost livrat în vara anului 2022.

Tramvaiele au fost puse în circulație cu întârziere din cauza mai multor probleme. Peroanele unor stații au fost mărite pentru că noile modele erau mai lungi chiar și cu 9 metri. În plus, Comisia de Recepție a constatat că unele dotări nu corespund caietului de sarcini.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite