Ninsori în sudul, estul Munteniei și în Dobrogea. Se circulă în condiții de iarnă. Vreme rece și ninsori și în Capitală

30 noiembrie 2020, 13:24

Luni, începând de la ora 15.00 până la ora 23.00, în estul și sud-estul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze în general de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Pe arii restrânse, ninsori slabe, vor fi și în sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral precipitațiile vor fi mixte.

De luni seară până marți la ora 12.00 în Dobrogea va fi în vigoare o informare meteo, care anunță ninsori și depunerea unui strat nou de zăpadă. Local vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general între 45 și 50 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și al dimineților, când vor predomina temperaturile negative.

Se circulă cu dificultate pe drumurile din România după ce a nins în mai multe zone ale țării. Poliția anunță că problemele cele mai mari sunt în Dobrogea unde câteva porțiuni de șosea sunt acoperite de un strat subțire de zăpadă. Totuși, nu sunt drumuri închise din cauza zăpezii.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că luni dimineață se circulă în condiţii de iarnă pe A2 Bucureşti – Constanţa şi pe A4 Ovidiu- Agigea. Ninge pe A2, între localitatea Glina, din județul Ilfov şi localitatea Borcea, din județul Călărași, iar pe alocuri s-a depus un strat subțire de zăpadă.

Se acţionează şi se împrăştie material antiderapant, mai anunță Poliția. De asemenea, între Fetești și Constanța plouă, iar carosabilul este ud, existând risc de acvaplanare.

 

Vremea în București

Meteorologii au emis luni o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă până marți la ora 12.00.

Vremea va fi închisă, rece și va mai ninge slab. Temperaturile coboară la minus 4 grade. În intervalul luni ora 15.00 – 23.00, vremea va fi închisă și rece. Trecător va mai ninge slab și este posibil să se mai depună 1…2 cm de zăpadă.

Vântul va sufla în general slab. Ziua temperatura se va situa în jurul valorii de 1 grad, apoi va începe să scadă până spre -1…-2 grade. Începând de luni ora 23.00 până marți ora 12.00, vremea va fi rece.

Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului va scădea de la – 2…-1 grad la începutul inervalului până spre -3…-4 grade în orele dimineții, apoi va urca ușor, astfel încât după-amiaza se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite