Nisa, Golful Îngerilor de pe Riviera Franceză. Un sejur pornește de la 590 de euro/persoană

26 octombrie 2017, 11:48

Nisa impresionează cu arhitectura elegantă a clădirilor și plajele de la Mediterana, scăldate de ape albastre. De-a lungul timpului, vedete internaționale au ajuns aici, fapt pentru care orașul a prins o anumită notorietate, iar astăzi este una dintre cele mai scumpe și luxoase destinații.

Promenade des Anglais, simbolul locului, este vestită în întreaga lume pentru priveliștile ce le rezervă călătorului. Cea mai bună panoramă asupra Promenadei poate fi observată de la Castelul Englezesc, aflat pe o colină. Edificiul are un stil propriu cu iz exotic și atrage prin grădina luxuriantă cu o cascadă artificială și fântânile arteziene baroce.

Centrul istoric este dominat de clădiri pastelate, străzile sunt pietruite și strâmte, iar în balcoanele elegante atârnă la uscat rufe, ca în Italia. Aici se găsesc cele mai multe parfumerii și magazine cu obiecte din Provence, restaurante cochete, cafenele și localuri de noapte aglomerate.

Vieux Nice este dominat de Palatul Lascaris, capodoperă a stilului baroc italian. Interiorul grandios cu elemente decorative de epocă găzduiește colecții impresionante de obiecte muzicale, partituri și cărți de specialitate. Catedrala Sainte Reparate, un impozant edificiu baroc, este un așezământ închinat martirului Reparate. Interiorul decorat cu marmură fină prezintă mozaicuri vechi bine păstrate, iar altarul este un omagiu adus sfântului.

Portul Nisa, unul dintre cele mai importante din Mediterana, este cea mai fotografiată zonă grație iahturilor și ambarcațiunilor de lux.

Basilica Notre Dame de Nice, în stil gotic târziu, cu turnurile de 65 de metri înălțime, se află în topul celor mai frumoase construcții ale Franței. Datorită acusticii foarte bune, aici au loc concerte și festivaluri de muzică clasică.

În Muzeul Matisse sunt expuse cele mai mari lucrări ale artistului, sculpturi sau obiecte personale, iar Galeriile Ponchettes sunt deschise celor care doresc să admire opere de artă ale marilor artiști.

Nisa este vizitată și pentru plajele din pietre gri și apele de un turcoaz inconfundabil, așa că orice vizită trebuie să includă și o plimbare pe plaja publică Ponchettes, aflată în apropierea orașului vechi. De văzut și Parcul Național Mercantour, alcătuit din opt văi pitorești, 28 de sate tradiționale, trasee dominate de vegetație și câmpuri imense de lavandă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani