Noaptea Albă a Galeriilor 2020. Pandemia și carantina, prin ochii artiștilor. 60 de ateliere, galerii și spații de creaţie, deschise pentru public în București
04 Octombrie 2020, 13:39
(actualizat 04 Octombrie 2020, 15:00)

Carantină și lupta cu noul coronavirus, adevărate muze pentru câțiva artiști români. Lucrările lor au fost expuse la Noaptea albă a galeriilor: zeci de galerii, centre de artă contemporană sau spații alternative au fost deschise publicului până la miezul nopții în Capitală și 10 orașe. Anul acesta, din cauza pandemiei, organizatorii au decis ca evenimentul să dureze 3 nopți.

Andu Dumitrescu a reunit într-o expoziție sentimentele, emoțiile și încercările prin care au trecut 64 de artiști pe toată perioada carantinei. Atmosfera stranie, pustiul de peste tot și redescoperirea a ceea ce înseamnă acasă au fost redate printr-o instalație de fotografii, video și sunete. Elementul principal a fost un cinematograf în miniatură.

Șase tineri artiști le-au propus bucureștenilor să aprofundeze modul în care gadgeturile și internetul influențează individul.

Cine s-a plimbat pe Calea Victoriei a avut ocazia să vadă o imagine unică: sărutul lui Brâncuși combinat cu imaginea "Răpirea din Serai" de pe carpetele de altădată.