Noaptea Muzeelor, un succes, după doi ani de pauză. „Ţărăncuță cu basma albă” a lui Grigorescu a putut fi văzută la Palatul Cesianu Racoviță

15 mai 2022, 19:50

O colecție impresionantă de pietre semiprețioase a fost marea atracție la Muzeul Județean din Buzău. Vorbim despre chihlimbar baltic intrat anul trecut în proprietatea statului, când aproape 600 de kilograme au fost capturate de DIICOT și aduse cu un transport special la Buzău.

Valoarea de licitație a colecției este considerabilă.

Pentru bucureșteni, Noaptea Muzeelor a venit cu un element nou – bragagizantul, care să-i ajute să bifeze cât mai multe evenimente din cele 67 înscrise în program.

VIRGIL ȘTEFAN NIȚULESCU, managerul Muzeului Țăranului Român: „Este o băutură pe bază de mei, fără alcool, o băutură tradițională, din zona balcanică. Este o bragă obișnuită, atâta doar că se servește la sticlă, este deja îmbuteliată, spre deosebire de vremea copilăriei mele când se servea în pahar.”

Pasionații de pictură s-au oprit la Palatul Cesianu Racoviță pentru a vedea celebra lucrare a lui Nicolae Grigorescu „Ţărăncuță cu basma albă”, expusă pentru prima dată după patru ani. Astăzi se împlinesc 184 de ani de la naștere pictorului.

Noaptea muzeelor a adus și o premieră – la Câmpina, rafinăria Steaua Română și-a deschis pentru prima dată porțile pentru vizitatori. Înființată în 1895, rafinăria a fost mult timp una dintre cele mai mari din Europa. Acum e în faliment și închisă definitiv.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă