Noi focare de coronavirus în țară. Alerte în mai multe zone

21 aprilie 2020, 20:15

Județul Suceava este punctul roșu pe harta problemelor cauzate de infectarea cu noul coronavirus. Iar situația se înrăutățește pe zi ce trece. În Centrul de recuperare neuropsihică de la Saca Mică, 242 de persoane internate dintr-un total de 369 sunt pozitive la COVID-19. La fel 59 din cele 86 de persoane angajate. Analizele s-au făcut la solicitarea Direcției de Asistența Socială Suceava, după ce un beneficiar al centrului a fost internat la spital cu febră și tuse, iar acolo a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Persoanele internate la Sasca Mică și confirmate cu SARS COV-2 vor rămâne izolate într-un pavilion, în timp ce angajații infectați vor fi internați la spitalul din Suceava.

Între timp, la Galați se înrăutățește situația din căminul de bătrâni Sfântul Ilie. Dacă joi numărul deceselor din rândul bătrânilor de aici era de 10 persoane, acum este de aproape două ori mai mare.

Alertă este și în comuna Tritenii de Jos, după ce o poștăriță a fost confirmată cu Covid-19. Potrivit autorităților locale, aceasta ar fi livrat pensiile și alocațiile de stat pentru copii în 250 de gospodării din patru sate. Femeia a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Autoritățile spun însă că nu sunt motive de îngrijorare, pentru că poștărița a a avut echipament de protecție.

Șase sute de persoane din comuna constănțeană Cuza Vodă sunt de azi în carantină. Autoritățile au luat decizia, după ce au constatat că populația nu respectă izolarea la domiciliu și nici prevederile ordonanțelor militare, iar riscul de răspândire a bolii este foarte mare. Primul caz a fost confirmat acum trei zile.

Măsurile restrictive luate odată cu stabilirea carantinei în cartierul din Cuza Vodă se vor menține pe perioada stării de urgență.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite