Noi măsuri de siguranță sanitară în Italia, Germania, Ungaria și Danemarca

4 noiembrie 2020, 19:42

Italia a fost împărțită în trei zone de risc în funcție de numărul infectărilor și de gradul de ocupare a spitalelor. A fost introdusă interdicția de deplasare pe timpul nopții, între 10 seara și 5 dimineața, cu excepția drumului la serviciu, pentru motive medicale sau situații de urgență. Muzeele și expozițiile se închid. Centrele comerciale se vor închide în weekend, iar capacitatea transportului în comun va fi redusă la 50%. Elevii de liceu vor învăța de acasă, doar cei din școala primară vor fi prezenți fizic în clase. În zonele roșii, cu riscul cel mai mare, majoritatea magazinelor, barurile și restaurantele vor fi închise. Patronii de restaurante sunt îngroziți.

Germania a intrat și ea în a doua etapă de restricții pentru o lună. barurile și restaurantele vor fi închise.

Germania trebuie să tragă frâna de mână pentru a ține pandemia sub control, a spus ministrul Sănătății, Jens Spahn.

În Danemarca, 12 membri ai guvernului, inclusiv primul ministru, au intrat în izolare în așteptarea rezultatelor testelor pentru COVID-19. Autoritățile au decis sacrificarea tuturor nurcilor din ferme de teama ca SARS-CoV-2 ar putea suferi mutații grave.

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, care este în vizită în Thailanda, s-a infectat cu SARS-CoV-2. El este, însă, asimptomatic. Ungaria va închide sălile de spectacol și va impune restricții de deplasare pe timpul nopții. Pentru moment, restaurantele, magazinele și școlile vor rămâne deschise.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite