Noi reguli de testare în şcolile din Franţa
03 Ianuarie 2022, 18:19 (actualizat 03 Ianuarie 2022, 18:35)
(actualizat 03 Ianuarie 2022, 18:35) | Știrile TVR

În Franţa şcolile s-au redeschis cu protocoale sanitare adaptate creşterii alarmante a variantei Omicron, care a devenit dominantă pe întreg teritoriul. Obiectivul guvernului de la Paris este de a păstra şcolile deschise şi de a ţine sub control contaminările. Şi în Marea Britanie şcolile s-au redeschis, cu recomandarea măştii pentru elevii din clasele gimnaziale.

Ministrul Educaţiei din Franţa a anunţat noile reguli sanitare odată cu reluarea cursurilor, şi anume testare la apariţia primului caz pozitiv într-o clasă, în prima, a doua şi a patra zi. Pentru elevii mai mari vaccinaţi, revenirea în bănci se va face când rezultatul testului este negativ, iar în cazul celor nevaccinaţi, testarea se va relua după o carantină de 7 zile.

Părinţii sunt nevoiţi să se adapteze şi să-i pregătească pe cei mici pentru un program care se poate modifica în funcţie de evoluţia epidemiei, însă obiectivul este clar - menţinerea şcolilor deschise.

Franţa se pregăteşte pentru un val de contaminări fără precedent care ar putea atinge recorduri de 300 sau chiar 400 de mii de cazuri pe zi.

Şi în Marea Britanie elevii au revenit în bănci după vacanţa de sărbători. Cu mască pentru cei din clasele gimnaziale, pe fondul răspândirii variantei Omicron.

Infectările au crescut iar testarea, vaccinarea şi respectarea distanţelor rămân măsuri care pot reduce spitalizările.