Noi restricții în toată Europa din cauza creșterii numărului infectărilor cu SARS-CoV-2

22 septembrie 2020, 20:57

Premierul Boris Johnson a prezentat un plan în cinci puncte, cu noi restricții în Anglia, care ar putea dura jumătate de an.

Barurile, restaurantele și alte localuri se vor închide mai devreme, la 10 seara.

Masca trebuie purtată în toate magazinele, de clienți și personal deopotrivă, în taxiuri și în restaurante, în cazul în care clienții nu sunt așezați la masă. Numărul participanților la nunți se reduce la 15.

Boris Johnson, premier brianic: Recomandăm lucrul de acasă, acolo unde se poate. În cazul în care nu e posibil, în construcţii, de exemplu, sau în comerţ, oamenii să meargă în continuare la serviciu.

În Ungaria au fost reînființate celulele de criză care au acționat pe lângă guvern la începutul pandemiei. Au fost înăsprite măsurile de protecție: masca trebuie purtată în absolut toate spațiile publice, inclusiv în stațiile de autobuz.

În Danemarca, poliția patrulează pe străzi pentru a vedea dacă oamenii respectă regulile de protecție: poartă mască și nu stau în grupuri mai mari de 50 de persoane.

Deși se confruntă cu un val de noi îmbolnăviri și chiar a trebuit să carantineze cartiere întregi din Madrid, Spania reduce perioada de carantină de la 14 la 10 zile, așa cum au făcut și alte țări europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite