Noi suspiciuni de coronavirus în țară, la Bihor

Coronavirus
Coronavirus
26 februarie 2020, 11:33

La Bihor, femeia care a revenit luni din Italia, prin Vama Borş, s-a autoizolat la domiciliu, iar ieri a cerut ajutor la 112. Un echipaj medical de la SMURD Bihor s-a deplasat la locuinţa ei. După ce a fost consultată, femeia a fost internată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic din Oradea. Testele vor stabili dacă suspiciunea de coronavirus se confirmă sau nu.

Alertă a fost și în Buzău după ce o tânăra de 29 de ani din Râmnicu Sărat a fost transferată de la Spitalul din Buzău la Institutul Matei Balș cu suspiciune de coronavirus. Femeia a revenit în țară acum 7 zile din Regiunea Venetto, aflată sub carantină de coronavirus. Se simțea rău și a mers la spital. Șeful UPU de la Spitalul Județean a decis transferul la București.

Analizele efectuate la Institutul Matei Balş au arătat că femeia din Râmnicu Sărat nu este infectată cu coronavirus, ci are gripă tip A, potrivit Agerpres, care citează Biroul de presă al Prefecturii Buzău.

UPU Buzău a fost închisă temporar și a intrat în proces de dezinfecție, pentru că în zona de triaj femeia a intrat în contact și cu alți pacienți.

Pentru a evita astfel de situații, în curtea spitalului din Buzău va fi instalat un container special dotat pentru consultul pacienților cu simptome asemenatoare coronavirsului. În acest moment, în județul Buzău șapte persoane venite din Italia sunt izolate la domiciliu și sunt sub monitorizarea DSP.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite