Noi suspiciuni de coronavirus în România. Reproșuri la adresa autorităților din partea celor băgați în carantină în centre cu mucegai, fără apă caldă și căldură

2 martie 2020, 20:31

Autoritățile sanitare din Gorj au intrat în alertă după ce o femeie de 22 de ani, care s-a întors pe 20 februarie din Italia, a mers cu fetița ei de 8 luni la control. Copila tușea și avea febră. Imediat, cele două au fost izolate la Secția pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, iar medicii au făcut primele analize.

Primele rezultate au arătat că bebelușul are gripă de tip B.

Și la Timișoara a apărut o nouă suspiciune. O femeie în vârstă de 69 de ani, care a vizitat recent regiunea Lombardia din Italia și care se află în carantină la domiciliu, a făcut febră.

Între timp, al doilea test făcut pacientei internate la Timișoara și diagnosticată cu noul coronavirus a ieșit tot pozitiv.

La Sibiu, un bărbat de 64 de ani din Copşa Mică este izolat după ce a acuzat o stare febrilă. El făcea parte dintr-un grup aflat în carantină după întoarcerea în țară din provincia italiană Cremona.

Bărbatul a fost transportat la Secția de boli infecțioase a Spitalului județean.

La Constanța, doi soți cu 3 copii le reproșează autorităților că au stat în condiții inumane, fără apă caldă și căldură, într-un centru de carantină, după ce s-au întors din Italia.

Pacientă: „Baia este plină de mucegai, iar noi nu am avut apă caldă până sâmbătă după-amiază. Nu aveau avarie, era oprită din spital. (…) Temperatura din camere nu era tocmai OK. La ora 4 după-amiază îmi pusesem copilul la somn și în cameră erau 16-17 grade”.

Între timp, primul român depistat în țară cu noul coronavirus rămâne internat, deși s-a vindecat.

Diana Brâncuș, jurnalist TVR: „Tânărul va mai rămâne internat la Institutul „Matei Balș” până când se vor împlini 14 zile de când a intrat în contact cu italianul infectat, considerat ‘pacientul zero’. Acasă nu putea fi dus, pentru că acolo sunt în carantină membrii familiei sale, iar autoritățile ar fi trebuit să găsească un spațiu sigur pentru el. Aceasta, în condițiile în care experții au constatat că pacienții care au trecut prin infecția cu noul coronavirus au imunitatea mai slăbită. De altfel, în China, 14% dintre cei declarați vindecați și externați s-au reinfectat”.

Datele oficiale de la ora 16.00 arată că 42 de persoane se află în carantină, iar peste 9.000 sunt izolate la domiciliu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite