Nou incident pe digul de pe Lacul Morii: O femeie a fost atacată de doi câini de luptă, în timp ce se plimba cu cățelul ei

Doi căini Cane Corso au atacat o femeie pe dig Lacul Morii / Facebook ASPA București
Doi căini Cane Corso au atacat o femeie pe dig Lacul Morii / Facebook ASPA București
17 februarie 2023, 14:48

În momentul atacului femeia se plimba cu câinele ei pe digul de la Lacul Morii. La un moment dat, a văzut doi câinii din rasa Cane Corso, femelă şi mascul, scăpați din curtea stăpânului, ce hoinăreau liberi pe câmpul de la Lacul Morii. Femeia a povestit că atunci când au văzut-o pe dig au început să alerge spre ea şi i-au atacat căţeluşa.

Un cetăţean, care se plimba de asemenea pe dig, i-a sărit în ajutor femeii. Acesteia, cuprinsă de panică, i-a venit ideea să sară dincolo de dig, înspre apă. Cei doi Cane Corso au sărit și ei, apoi femeia şi câinele ei au reuşit să sară înapoi, iar cei doi câini de luptă au rămas blocaţi pe partea cu apa. Cei doi Cane Corso cântăresc în jur de 50-60 de kilograme fiecare, motiv pentru care n-au mai putut să sară digul înapoi.

Evenimentul a fost sesizat prin 112, iar echipajele ASPA s-au deplasat la locaţia indicată. Câinii au fost capturaţi în siguranţă de angajaţii ASPA, în prezenţa Jandarmeriei, poliţiştilor de la Secţia 20 şi lucrătorilor de la Poliţia Locală Sector 6.

După capturare, câinii au fost verificaţi la faţa locului dacă au microcip de către angajaţii ASPA. Unul dintre ei era microcipat şi înregistrat în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân, celălalt nu. Informaţiile proprietarului au fost furnizate poliţiştilor Secţiei 20, care au contactat proprietarul. Acesta locuia pe strada Drumul la Roşu, chiar pe strada de pe care se intră pe câmpul de la Lacul Morii.

Echipajele ASPA, împreună cu poliţiştii Secţiei 20 şi jandarmii au mers acasă la proprietar, pentru a-i înapoia câinii şi pentru a fi sancţionat, conform OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi. Amenda primită ce poate fi plătită în 15 zile la jumătate din minim, adică 50 de lei, este mult prea mică pentru a contribui la responsabilizarea proprietarului, au atras atenţia reprezentanţii ASPA.

Pentru nemicrociparea celui de-al doilea câine amenda ar fi fost de 5.000 de lei, însă poliţiştii Secţiei 20 au considerat că nu au competenţe să aplice legislaţia respectivă. Reprezentanţii ASPA le-a solicitat să sesizeze instituţia pe care o consideră competentă pentru aplicarea sancţiunii de nemicrocipare a celui de-al doilea câine.

Potrivit reprezentanţilor ASPA, câinii nu au ajuns într-un adăpost al instituţiei, fiind cu proprietar, care a fost identificat încă din seara incidentului, iar Poliţia Locală Sector 6 nu a participat la înapoierea câinilor proprietarului.

Reprezentanţii ASPA fac apel la deţinerea responsabilă a câinilor, cu atât mai mult a celor care fac parte de rase considerate periculoase şi solicită public tuturor autorităţilor competente să facă verificări amănunţite la curţile oamenilor din zona Lacul Morii şi nu numai şi să aplice sancţiuni când constată încălcări ale legislaţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite