Nou record de îmbolnăviri de la ultima raportare. În 24 de județe rata de infectare a depășit 1,5 la mie

21 octombrie 2020, 20:21

Pentru ultimele 24 de ore autoritățile au anunțat 4.848 de cazuri noi. Cele mai multe de la începutul epidemiei.

766 de pacienți sunt la terapie intensivă, iar 69 de oameni au murit în ultimele 24 de ore.

În Capitală au fost raportate și azi cele mai multe noi îmbolnăviri: 650.

Rata infectării a ajuns în București la 3,25 de cazuri la mia de locuitori. A fost depășit însă județul Alba, unde incidența în ultimele 14 zile este cea mai mare.

Județele Cluj și Harghita au și ele o creștere mare. Au ajuns la o rată de 2,8, respectiv 2,78 de cazuri la mia de locuitori. Masca de protecție devine obligatorie peste tot.

Taşca și Tarcău din Neamț sunt două dintre localitățile deja aflate în carantină. Polițiștii verifică fiecare persoană care intră sau iese din comună.

Carantina a fost instituită pentru 14 zile. Slujbele religioase vor fi oficiate doar afară și vor putea participa cel mult 20 de persoane. Purtarea măștii este obligatorie peste tot.

Și alte localități din Neamț sunt la un pas de carantină.

Masca a devenit obligatorie în spații deschise și în Craiova,  și în alte localități din Dolj, unde a crescut numărul îmbolnăvirilor.

Totuși, sunt mulți oameni care ignoră măsurile.

Și în Timiș sunt în acest moment 10 localități care au intrat în scenariul roșu după ce au trecut de rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Timișoara este la limita acestui prag.

Iar evenimentele din Argeș rămân interzise chiar dacă județul are printre cele mai puține cazuri de coronavirus din țară. Focul lui Sumedru, obicei ținut în ajunul Sf. Dimitrie, nu va avea loc anul acesta.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite