Nou record duminică la terapie intensivă. Încă un județ, Sălajul, a trecut în scenariul roșu
25 Octombrie 2020, 18:17
(actualizat 25 Octombrie 2020, 20:12)

În ritmul din ultimele zile, secțiile de ATI rezervate cazurilor de COVID vor fi la capacitate maximă ocupate! S-a raportat un nou record nedorit și încă un județ, Sălajul, a trecut cu roșu pe harta pandemiei. Sunt multe cazuri noi de îmbolnăviri, dar noaptea se dau încă multe petreceri, adevărate bombe de răspândire a virusului. Amenzile par fără efect, așa că autoritățile se gândesc să interzică circulația pe timp de noapte.

Duminică s-a înregistrat o creștere spectaculoasă față de sâmbătă a numărului pacienților internați la terapie intensivă. Sunt 828, cu 41 mai mulți decât ieri!

Este una dintre cele mai mari creșteri de pe o zi pe alta de la declanșarea pandemiei.

Au fost raportate cu 900 mai puține noi infectări, dar la un număr mult redus de teste, cu 14.500.

Duminică, și Sălajul s-a adăugat județelor roșii, iar Timiș și Mureș au trecut de incidența de 2,50 la mia de locuitori.

București și Timișoara sunt două dintre orașele cu cea mai mare incidență a cazurilor la mia de locuitori, dar viața de noapte e ca în vremurile bune. Petrecerea de închidere a sezonului la un faimos club din Timișoara a sfidat orice regulă și s-a lăsat cu amenzi usturătoare.

În București, în Centrul Vechi, polițiștii au împărțit amenzi mai ales celor care nu purtau măști și care, oricum, nu erau la prima abatere.

În mai multe țări europene, precum Cehia, Slovenia, Franța sau Grecia, au fost impuse regional sau la nivel național restricții de circulație pe timp de noapte.