Nou scandal legat de PNRR | PSD cere demisia Guvernului pentru iresponsabilitate. Premierul: PNRR nu a fost respins

11 iunie 2021, 12:07

Comisia Europeană a cerut clarificări asupra unor surse de finanțare și costuri din PNRR care fie lipseau, fie erau diferite ori supraestimate.

PSD susține că Guvernul a căzut la prima evaluare a Bruxelles-ului și cere demisia celor responsabili. Social democrații spun că alte țări vor primi rapid prefinanțările de 13%, în timp ce România nu va încasa cele 4 miliarde de euro.

Premierul Florin Cîțu califică însă afirmățiile drept fake news. Și precizează că PNRR nu a fost nici respins și nici retrimis.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, afirma că solicitările de clarificare ale Comisiei au fost trimise către toate statele membre. Iar unele dintre întrebările adresate României au fost deja lămurite. Ghinea spune că e gata să demisioneze dacă PNRR nu va fi aprobat de Comisia Europeană până la 30 septembrie.

Evaluarea planului trimis de România este în derulare, au transmis oficialii Comisiei Europene, care au infirmat respingerea lui. Și au adăugat că astfel de schimburi de informații sunt normale. Evaluarea PNRR va dura 3 luni, după ce România a cerut prelungirea perioadei cu o lună.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite