Noua Zeelandă. Membrii guvernului vor primi salariile reduse cu 20% pentru șase luni

Noua Zeelandă clădirea guvernului
Noua Zeelandă clădirea guvernului
15 aprilie 2020, 09:03

Reducerea salarială se va aplica, de asemenea, miniştrilor şi directorilor din administraţia publică, a anunţat Ardern într-o conferinţă de presă.

”Este vorba de leadership. Dacă ar exista vreodată un moment pentru a reduce diferenţa între diversele funcţii, acum este acel moment”, a adăugat şefa executivului neo-zeelandez.

Ea a subliniat că reducerea salarială nu se va aplica lucrătorilor din serviciile publice din prima linie în combaterea COVID-19, precum personalul medical şi ofiţerii de poliţie.

Salariul actual al Jacindei Ardern este de aproximativ 470.000 dolari neo-zeelandezi pe an (285.700 dolari americani), în timp ce remuneraţia anuală a unui ministru este de 300.000 dolari neo-zeelandezi (182.000 dolari americani).

Autorităţile de la Wellington au raportat miercuri 20 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, ceea ce aduce la 1.386 de persoane care au contractat COVID-19.

Într-o conferinţă de presă, directorul general pentru sănătate Ashley Bloomfield a anunţat că până în prezent 728 de pacienţi s-au vindecat.

Până miercuri, nouă persoane au decedat din cauza COVID-19 în Noua Zeelandă.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite