Noul director al spitalului Județean din Piatra Neamț vrea să amenajeze temporar secția ATI la etajul 4. Încă un pacient transferat la Lețcani a murit

18 noiembrie 2020, 17:33

Cei 6 bolnavi de COVID care au fost transferați de la spitalul din Piatra Neamț nu au suferit arsuri în urma incendiului, dar erau deja în stare gravă din cauza infecției cu noul coronavirus. La 4 zile de la transfer, unul dintre pacienți a pierdut lupta cu virusul.

Între timp, la Spitalul Județean din Piatra Neamț, unde a avut loc incendiul devastator, noul director, care a mai condus unitatea medicală și acum 3 ani, vrea să amenajeze temporar secția ATI la etajul al patrulea al clădirii. Spitalul face față cu greu bolnavilor care au nevoie de îngrijire la terapie intensivă. Flăcările au distrus opt paturi de ATI, iar salonul în care a izbucnit focul nu mai poate fi folosit.

Anchetatorii nu au ajuns încă la o concluzie în ceea ce privește cauzele incendiului. Iau în calcul mai multe variante, printre care o problemă tehnică la instalația care asigură oxigenul.

Medicii legiști încă nu au identificat toate victimele incendiului. Pentru trei persoane se așteaptă încă rezultatele testelor ADN.

După tragedia de la Piatra Neamț, președintele Klaus Iohannis și responsabilii din domeniul sănătății au evaluat necesarul de echipamente din secțiile ATI şi situația reţelelor electrice din spitalele suprasolicitate în această perioadă. E nevoie de legislație, dar și de resurse financiare care să asigure permanent întreținerea aparaturii, dar și personal specializat.

Pachetul de legi pentru reforma în sănătate va cuprinde toate aceste prevederi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite