Nu mai mult de 6 persoane la o masă și distanțare socială. Asta promit patronii care cer deschiderea restaurantelor de la 1 iulie

20 iunie 2020, 19:50

Eduard și-a deschis un restaurant chiar cu puțin timp înainte de a fi declarată starea de urgență. În ultimele luni, afacerea a supraviețuit prin livrările pe care le-a făcut la domiciliu și, de câteva săptămâni, cu ajutorul vânzării pe care a făcut-o la terasă.

Principalele încasări le aducea însă restaurantul.

Reprezentanții industriei ospitalității le cer guvernanților să le permită să deschidă restaurantele de la 1 iulie.

Patronii susțin că vor respecta normele de igienă și de distanțare socială, astfel încât la o masă să nu fie mai mult de 6 persoane, iar între mese să fie o distanță de 1,5 m.

În prezent, în industria HORECA funcționează 40.000 de restaurante, în care lucrează 400.000 de angajați.

Reprezentanții ospitalității arată că, dacă situația nu va reveni la starea de normalitate, există riscul ca mai mult de jumătate dintre angajați să intre în șomaj tehnic.

În urma cu câteva zile, Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spunea că, dacă toate normele sunt respectate, restaurantele ar putea fi deschise de la 1 iulie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite