„Nu renunţăm la Bahmut. Vom rezista până în ultima clipă”. Militarii ucraineni continuă lupta. Neoficial, la Kiev e evocat scenariul unei retrageri controlate

1 martie 2023, 18:16

Deși sunt aproape complet înconjurați, militarii ucraineni fac eforturi disperate să reziste. Dacă rușii reușesc să cucerească orășelul Bahmut, vor avea cale liberă spre zone mai importante strategic.

Militar ucrainean:Nu renunţăm la Bahmut. Vom rezista până în ultima clipă. Slavă Ucrainei!

Rezistăm la Bahmut. Deocamdatã, nimeni nu se retrage. Rezistăm. Bahmut e Ucraina. Slavă Ucrainei!

În mesajul din noaptea de marți spre miercuri, președintele Ucrainei a spus din nou că linia cea mai dificilă a frontului este în acest moment Bahmut și că rușii aruncă totul în luptă, fără să le pese de costul în vieți omenești.

Până și șeful mercenarilor ruși, Evgheni Prigojin, recunoaște că militarii ucraineni rezistă cu dârzenie.

Evgheni Prigojin:Zeci de mii de militari din armata ucraineană rezistă cu dârzenie. Vărsarea de sânge provocată de aceste lupte este, cu fiecare zi, mai mare.

Ca și la Soledar, gruparea Wagner de mercenari sângeroși e cea care duce luptele terestre împotriva armatei ucrainene. Aviația rusă asigură sprijin aerian.

Puținii localnici care au rămas în Bahmut trăiesc de luni de zile sub teroarea bombardamentelor rusești. Mărturisesc însă că acum e mai rău ca niciodată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite