Nuiele pentru liderii politici de Moș Nicolae

6 decembrie 2021, 18:35

Cu puţin timp înaintea şedinţei solemne dedicate Constituţiei, parlamentarii AUR au aşezat lângă uşa sălii plenului şase cizme de cauciuc, fiecare cu câte o nuia şi cu eticheta destinatarului.

Oamenii politici nu şi-au făcut treaba anul acesta, aşa că nu merită cadouri. Este mesajul pe care vor să-l transmită parlamentarii AUR. Dintre toți liderii politici care au trecut prin dreptul cizmelor, doar Marcel Ciolacu a decis să-şi asume nuiaua. Nu a răspuns însă la întrebarea „dacă a fost obraznic. „

Nicoale Ciucă şi Florin Cîţu au preferat să ignore cizmele cu nuiele, la intrarea în plen.

Membrii AUR care au pus la cale întregul episod spun că nu au avut bani de cadouri, fiindcă anul acesta bugetul a fost foarte sărac.

Cizmele cu nuiele i-au urmărit pe liderii politici şi în plen. O membră AUR în costum tradiţional i-a lăsat premierului Nicolae Ciucă darul simbolic chiar lângă pupitru.

Tradiţia nuielelor oferite pe 6 decembrie e legată de critică, dar şi de discordie. Legenda spune că la Conciliul de la Niceea, Sfântul Nicolae, episcop de Myra, i-ar fi dat ereticului Arie o palmă şi de atunci a rămas obiceiul de a oferi în această zi simboluri ale corecţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă