Numai 8 cazuri noi de contaminare cu coronavirus în China

Coronavirus
Coronavirus
13 martie 2020, 08:19

Dintre aceste cazuri noi, 5 au fost înregistrate în oraşul Wuhan, epicentrul bolii, unde virusul a apărut la sfârşitul lui 2019.

Celelalte trei contaminări înregistrate – două la Shanghai şi una la Beijing – au fost raportate la persoane provenite din străinătate. Nu a fost precizată naţionalitatea lor.

În prezent, China are în total 88 de cazuri „importate” din alte ţări – o nouă provocare pentru autorităţile sanitare, care au reuşit să limiteze răspândirea COVID-19 pe teritoriul naţional.

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri 7 morţi. Numărul total al deceselor în China continentală (fără Hong Kong şi Macao) ajunge astfel la 3.176.

Peste 80.000 de persoane au fost contaminate în China.

În contextul îmbunătăţirii vizibile a situației constatate în ultimele săptămâni, autorităţile au început să relaxeze restricţiile impuse celor 56 de milioane de locuitori din provincia Hubei.

Cele mai multe orașe de acolo erau izolate de la sfârşitul lunii ianuarie. Majoritatea persoanelor sănătoase din zonele slab afectate pot de acum să călătorească în interiorul frontierelor provinciei.

Locuitorii din Wuhan nu beneficiază pentru moment de aceste măsuri. Însă numeroase afaceri din oraş au permisiunea din această săptămână să îşi reia activităţile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite