Număr record de cazuri de coronavirus depistate într-o zi în Alba. Șase focare au fost identificate

Test coronavirus
Test coronavirus
17 octombrie 2020, 17:32

„Aproximativ 75 din cele 200 cazuri nou identificate au fost depistate în cadrul a patru unităţi sociale de tip rezidenţial care funcţionează în judeţul Alba. Este vorba despre trei aşezăminte sociale cu 25, 6 şi respectiv 4 cazuri şi despre un centru de recuperare – 40 de cazuri. În ultimele 24 de ore au mai fost identificate focare la o societate comercială – 5 cazuri şi la o primărie – 3 cazuri”, au precizat reprezentanţii DSP, citați de Agerpres.

Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 92.166, potrivit DSP.

În urma procedurii de retestare a beneficiarilor din cadrul Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi Galda de Jos, rezultatele primite de la DSP au confirmat infectarea cu noul coronavirus a 34 de persoane adulte cu dizabilităţi şi a unui angajat.

Astfel, numărul total al persoanelor infectate în centrul de la Galda de Jos, cel mai mare focar din judeţ, a ajuns la 185.

„De asemenea, infectarea cu COVID-19 a fost confirmată şi pentru cele 7 persoane adulte cu dizabilităţi ocrotite în serviciul rezidenţial din Cricău. Acestea au fost izolate în locuinţa protejată, starea lor de sănătate fiind monitorizată permanent”, a menţionat DSP.

Pentru cei 50 de beneficiari de la CIAPAD Baia de Arieş, unde, de asemenea, au fost prelucrate probe, virusul nu a fost detectat. Totodată, cei 32 de beneficiari (16 copii şi 16 persoane adulte cu dizabilităţi) ocrotiţi în cele patru servicii rezidenţiale din zona Aiud şi cei 9 copii din CTF Blaj au avut rezultat negativ.

De la mijlocul lunii martie, în Alba au fost depistate pozitiv 3.200 de persoane, din care mai mult de o jumătate reprezintă cazuri active.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite