Număr record de cazuri de COVID-19 într-o singură zi în Belgia: 12 000. Ministrul sănătății: „Adevărul este că nu mai controlăm deloc ceea ce se întâmplă”

Record de infectări în Belgia
Record de infectări în Belgia
19 octombrie 2020, 15:59

Guvernul belgian a ordonat vineri închiderea tuturor barurilor, cafenelelor şi restaurantelor şi a impus izolarea populaţiei la domiciliu între miezul nopţii şi ora 5:00.

Telemunca a devenit obligatorie pentru companiile belgiene al căror obiect de activitate permite această posibilitate.

Noile restricţii au intrat în vigoare luni.

În medie, numărul mediu al infecţiilor a crescut săptămâna trecută cu 80%: Belgia a înregistrat peste 7.800 de infecţii zilnice în perioada 9-15 octombrie, în comparaţie cu o medie zilnică de aproape 4.400 de cazuri săptămâna precedentă.

A explodat şi numărul cazurilor severe: în medie, peste 250 de oameni au fost spitalizaţi în fiecare zi a săptămânii trecute, iar sistemul naţional de sănătate a ajuns la limitele capacităţii sale de primire şi de funcţionare.

Ministrul belgian al Sănătăţii, Frank Vandenbroucke, a recunoscut că Guvernul de la Bruxelles a pierdut controlul asupra pandemiei.

„Suntem cea mai afectată dintre toate regiunile Europei”, a spus el, referindu-se la situaţia din capitala ţării, Bruxelles, şi a regiunii francofone Valonia.

„Ne aflăm cu adevărat foarte aproape de un tsunami”, a adăugat ministrul belgian pentru postul de televiziune RTL Info, duminică. „Adevărul este că nu mai controlăm deloc ceea ce se întâmplă”, a mai spus Frank Vandenbroucke.

Peste 10.000 de oameni au murit de COVID-19 în Belgia, o ţară ce are o populaţie de 11,5 milioane de locuitori.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite