Număr record de infectări cu coronavirus în Cehia. Guvernul britanic vrea raționalizarea testelor COVID. Pelerini evrei blocați la granița cu Ucraina

16 septembrie 2020, 22:04

Cele mai multe cazuri noi din Cehia sunt în capitală. Praga înregistrează 141 de pacienți COVID la 100 de mii de locuitori. Numărul de noi infectări crește exponențial – de aproape o săptămână sunt zilnic recorduri. Programul „Antivirus”, prin care guvernul ceh le dă firmelor bani pentru a-i ține pe angajați acasă va fi prelungit, cel mai probabil, până la sfârșitul anului.

În Marea Britanie, guvernul prezintă un plan de raționalizare a testelor. Centrele sunt depășite de numărul mare de cereri.

Raționalizarea testelor va da prioritate angajaților din sectorul sanitar și din învățământ.

La frontiera dintre Belarus și Ucraina sunt blocați peste o mie de credincioși evrei și tot continuă să vină. Ei urmau să ajungă la o sărbătoare religioasă în Ucraina, dar, din cauza pandemiei, nu pot intra și nici nu se pot întoarce în țările din care au venit, pentru că, tot din cauza creșterii numărului de infectări, s-au înăsprit restricțiile.

De altfel, Israelul se confruntă cu o creștere galopantă a cazurilor de coronavirus, iar guvernul a impus noi reguli de carantină locală. Se închid școli, restaurante, mall-uri și hoteluri. Patronii și angajații restaurantelor din Tel Aviv au protestat zgomotos, spărgând sute de farfurii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite