Numărul șomerilor a crescut în iulie pentru a şasea lună consecutiv. Vânzările, industria HORECA și aviația sunt cele mai afectate domenii

3 septembrie 2020, 22:19

Maria Neagu a rămas fară un loc de muncă în luna martie, imediat după ce a fost declarată starea de urgență.

Tânăra mamă lucra la o companie de consultanță. Abia acum câteva săptămâni a reușit să se reangajeze, part time, la un call center.

Situația Mariei nu este unică. Două treimi dintre angajații care au intrat în şomaj în ultimul an sunt femei.

Specialiștii în recrutare vin cu soluții pentru românii care au rămas fără un loc de muncă. O soluție pentru femei, spun specialiștii, poate fi găsită în platformele dedicate mamelor.

Numărul de şomeri a crescut în iulie pentru a şasea lună consecutiv, la aproape 500 de mii de persoane. Domeniile cele mai afectate sunt vânzările, dar și industria HORECA și aviația.

Invitată la Tema zilei, în Telejurnal, Raluca Turcan, vicepremier, a ținut să sublinieze: „Într-adevăr, există un număr mare de șomeri, însă raportat la începutul anului 2020, avem cu 7.400 contracte de muncă înregistrate în plus în REVISAL. Așadar, această creștere a numărului de șomeri nu a fost înregistrată și nu este cauzată de perioada aceasta de guvernare”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite