Numărul 1 în clasament, numărul 1 în inimile fanilor. Simona Halep a fost votată pentru al doilea an consecutiv favorita suporterilor în circuitul WTA

8 decembrie 2018, 11:14

„Numărul 1 în clasament, numărul 1 în inimile voastre”, a postat WTA pe Facebook, anunțând că românca este din nou favorita publicului iubitor de tenis.

După ce a terminat pentru al doilea an la rând ca lider mondial în clasamentul pe puncte al WTA, Simona Halep reuşeşte să-și păstreze și titlul de favorită a fanilor, cucerit anul trecut.

(w500) Simona Hal

Doar patru jucătoare au fost numite favorite ale publicului în cei zece ani de palmares ai acestui titlu onorific. Rusoaicele Maria Şarapova şi Elena Dementieva au obţinut trofeul câte o dată, iar apoi poloneza Agnieszka Radwanska, recent retrasă din activitate, s-a impus de şase ori la rând, între 2011 şi 2016. Anul trecut, Simona a pus capăt supremației jucătoarei din Polonia.

Legiunile de suporteri ai Simonei Halep, care apar la turnee pe tot globul și își susţin favorita cu scandarea binecunoscută ‘Si-mo-na’ au fost recompensaţi pentru devotamentul lor în 2018 cu încă un an splendid reuşit de eroina lor”, scrie site-ul WTA.

Simona Halep a jucat în 2018 a treia sa finală de Mare Şlem, la Australian Open și a reuşit să câştige multrâvnitul titlu de Grand Slam la Roland Garros. Românca s-a impus şi la Rogers Cup, în, Montreal, dar și în China, la Shenzhen Open.  Liderul WTA a mai jucat finale la Roma (pierdută în fața Elinei Evitolina) și la  Cincinnati (cu Kiki Bertens). A încheiat anul pe prima poziţie, deși o accidentare la spate i-a încheiat prematur sezonul.

WTA aminteşte şi faptul că Simona Halep a fost aşteptată de 15.000 de suporteri pe Arena Naţională din Bucureşti, după ce a cucerit titlul la Paris.

Principalele contracandidate la acest titlu onorific au fost daneza Caroline Wozniacki, campioana de la Australian Open, germanca Angelique Kerber, campioană la Wimbledon, şi japoneza Naomi Osaka, campioană la US Open.

În sondaj au mai fost nominalizate Elina Svitolina (Ucraina), Sloane Stephens (SUA), Petra Kvitova (Cehia), Karolina Pliskova (Cehia), Kiki Bertens (Olanda), Daria Kasatkina (Rusia), Anastasija Sevastova (Letonia), Elise Mertens (Belgia), Arina Sabalenka (Belarus), Julia Goerges (Germania), Ashleigh Barty (Australia), Serena Williams (SUA), Madison Keys (SUA), Garbine Muguruza (Spania), Caroline Garcia (Franţa), Qiang Wang (China), Venus Williams (SUA), Maria Şarapova (Rusia), Eugenie Bouchard (Canada), Agnieszka Radwanska (Polonia), Jelena Ostapenko (Letonia), Johanna Konta (Marea Britanie).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite