Numărul cazurilor din Nord-Estul ţării creşte alarmant cu fiecare zi: Iaşiul este constant pe primele locuri în raportări. În Botoşani focarele au apărut şi în instituţii publice

8 octombrie 2020, 08:37

Este vorba în acest moment despre 4 salariaţi din Ministerul Public, 5 angajaţi din M.Ap.N, 17 salariaţi ai M.A.I. şi 2 pacienţi şi 4 angajaţi de la Spitalul Clinic de Urgenţă „prof. Nicolae Oblu” din Iaşi, secţia neurochirurgie, care au fost depistaţi pozitiv. COVID-19 face tot mai multe victime printre bugetarii din județul Botoșani.

În prezent, patru instituții publice din municipiu sunt vizate de anchete epidemiologice, după ce mai mulți angajați au fost depistați pozitiv. Unii au fost internați deja în spital, alte câteva zeci de persoane sunt în izolare acasă.

Și doi primari recent aleși au fost depistați cu noul coronavirus. Și tot în Botoșani, masca a devenit obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor.

Patru instituții din Botoșani, APIA, ANAF, Casă de Pensii și Primăria, au angajați izolați la domiciliu. Doi angajați de la APIA sunt internați în spital, iar 8 vor stă acasă până pe 15 octombrie.

Un angajat de la Serviciul de Investiții al primăriei a fost confirmat cu virusul sars cov 2. Clădirea instituției a fost evacuată și dezinfectată.

Și doi primari din județ s-au îmbolnăvit, prin transmitere comunitară. În 21 din cele 130 de școli din județul Botoșani, cursurile se țin online din cauza pandemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite