Numărul focarelor de coronavirus crește în Spania. Autoritățile au început să izoleze localități întregi. Cum funcționează centrele de urmărire a contacților

12 august 2020, 08:51

Două localități din Badajoz au fost retrocedate la faza a doua și s-au introdus din nou restricții. În centrul de sănătate din Morera, deschis pentru urgențe, 8 cadre medicale au fost testate pozitiv.

Oamenii sunt speriați, mai ales că e prima dată când virusul pătrunde în comunitate.

70% dintre noile cazuri raportate în Spania au fost depistate la tineri sub 30 de ani.

Oana Dobrescu, corespondent TVR: „Comunitățile care îngrijorează cel mai mult în acest moment în Spania sunt Aragon și Pais Vasco, unde extinderea comunitară a luat amploare și este imposibil de controlat. În zonele cele mai afectate s-au instalat din nou spitale mobile, autoritățile au început să izoleze localități întregi și testează toată populația„.

În orașul Zaragoza din Aragon, armata a început să ridice corturi pentru triajul pacienților în curtea spitalului, iar Crucea Roșie amenajează spații de cazare pentru persoanele asimptomatice, care nu au posibilitatea să intre în carantină acasă.

În Catalonia, autoizolarea, restricțiile și testarea masivă par să dea rezultate. Tendința de infectare este în scădere, iar sute de persoane muncesc pentru izolarea focarelor în așa-numitele „centre de urmărire a contacților”.

Contacții sunt sunați de 3 ori – în ziua 0, a 7-a și a 14-a – pentru a verifica dacă au apărut simptome și dacă au nevoie de îngrijiri medicale.

Odată cu scăderea cazurilor în Lleida, cea mai afectată provincie din Catalonia, autoritățile au anunțat redeschiderea barurilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite