Numărul îmbolnăvirilor de COVID, în creştere în Franţa. Epidemiolog: Vestea proastră e că Omicron infectează oameni vaccinaţi sau care au avut boala

11 ianuarie 2022, 08:10

Catherine Hill este un reputat medic epidemiolog din Franța care studiază de la începutul crizei sanitare răspândirea virusului și tulpinile care au apărut. Varianta Omicron este foarte contagioasă și se răspândește rapid.

„Vestea proastă este că aceasta este o variantă care infectează oameni vaccinaţi sau care au avut deja Covid”, spune Catherine Hill, epidemiolog.

Catherine Hill crede că, în această etapă a crizei sanitare, atingerea imunității de turmă rămâne un obiectiv teoretic.

„Prin urmare, nu putem conta pe imunitatea dobândită prin vaccinare, deoarece lui Omicron nu-i pasă. Deci, să uităm de imunitatea de turmă pentru moment. Nu putem prezice deloc sfârşitul acestei epidemii. Am lăsat virusul să circule pe întreaga planetă.”, mai spune Hill.

Respectarea distanței, purtarea măștii, dezinfectarea frecvența a mâinilor dar și testarea de la apariția primelor simptome și apoi izolarea pot asigura un control mai bun al infectarilor și al cazurilor contact iar vaccinarea protejează de îmbolnăvirile grave.

Franța se confruntă cu o explozie de cazuri în ultimele zile iar autoritățile cred că următoarele săptămâni vor fi dificile și că activitatea în multe domenii va fi perturbată din cauza îmbolnăvirilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite