Numărul îmbolnăvirilor de gripă ar putea fi mai mare decât în anii trecuți, deoarece ambele tulpini de virus, A și B, circulă simultan

3 ianuarie 2020, 16:51

Cei prevăzători s-au vaccinat împotriva gripei la începutul sezonului rece. Atunci au găsit serul și în farmacii, și la medicii de familie. Apoi, însă, vaccinul nu s-a mai găsit.

Ministerul Sănătății a cumpărat 1 milion 500 de mii de doze de vaccin gripal, iar potrivit Insitutului de Sănătate Publică, aproape 1 miliona 400 de mii au fost administrate deja.

Specialiștii avertizează că în această iarnă cazurile de gripă ar putea fi mai multe şi mai grave: spre deosebire de alți ani, circula ambele tulpini de virus, A și B.

Dacă nu v-ați vaccinat, vă puteți feri de gripă doar prin măsurile de igienă individuală, prin spălatul mâinilor, prin evitarea zonelor foarte aglomerate, iar dacă mergeți în spitale, întotdeauna gura și nasul ar trebui acoperite cu o mască de protecție.

Gripa se transmite ușor de la o persoană la alta, poate duce la grave complicații, mai ales în rândul persoanelor în vârstă și bolnave. Mulți oameni ignoră recomandările medicilor de a se vaccina.

La începutul anului trecut am avut epidemie de gripă, iar 199 de cazuri au fost mortale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă