Numărul telefoanelor spre singura fundaţie care vine în întâmpinarea persoanelor aflate în criză de sarcină a crescut

“Criza de sarcină” se referă la femeile care sunt constrânse din diferite motive să ia în calcul şi opţiunea avortului
“Criza de sarcină” se referă la femeile care sunt constrânse din diferite motive să ia în calcul şi opţiunea avortului
22 aprilie 2020, 18:39

“Criza de sarcină” se referă la femeile care sunt constrânse, din diferite motive, să ia în calcul şi opţiunea avortului, nu doar continuarea sarcinii şi naşterea copilului. Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii, „Sfânta Alexandra Impărăteasa” este afiliat Heartbeat International, o reţea operaţională din Statele Unite ale Americii.

Mai mult ca oricând, solicitările telefonice vin una după alta. Alexandra Nadane, directorul fundației, spune că, odată cu instaurarea stării de urgenţă, totul a fost readaptat, pentru că primesc, în continuare, foarte multe cereri. Asistenți sociali voluntari găsesc soluții pentru ajutoarele materiale de urgență, iar prin aplicația Zoom, s-a creat grupul de sprijin online pentru femei însarcinate. La începutul lunii aprilie, dr ginecolog Radu Botezatu a răspuns live întrebărilor femeilor interesate și, în mod special, întrebărilor referitoare la sarcină și COVID 19. Psihologul Andreea Olteanu a conjugat acest demers, din perspectivă psihologică, într-o altă întâlnire live. În timp ce spitalele din țară își redirecționează femeile însărcinate spre alte centre sau sunt sfătuite să nască acasă, așa cum s-a întâmplat într-o anumită perioadă la Suceava, acestea au nevoie de suport psihologic pentru că frica și panica le domină, ne povestește Alexandra Nadane. Două femei cu tentativă de suicid au fost susținute în această perioadă, iar în cei trei ani de când fundația funcționează, peste 300 de femei au găsit aici o mână întinsă și o vorbă bună.

Printre cazurile pe care Fundaţia a reuşit să le rezolve, în ultimele două săptămâni, se numără şi cel al unei familii cu un copil de 7 ani, in care ambii părinți suferă de boli cronice. Mama a lucrat în servicii de curățenie, înainte de pandemie. A fost dată afară pentru că patronul a spus că nu mai aveau nevoie de personal. Așadar, au rămas fără bani de chirie, fără alimente și pentru că, în urmă cu puţin timp s-au întors de la muncă din străinătate, au apelat la serviciile fundației pentru a găsi o rezolvare pentru integrarea copilului în sistemul școlar după pandemie.

Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii, „Sfânta Alexandra Impărăteasa” oferă celor aflaţi în nevoie servicii de consiliere psihologică, asistență socială în situații de urgență, cursuri de formare profesională, consiliere juridică, grup de suport pentru mame.

Autor: Lucia Toader

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite